Már megvehetők az atlétikai világbajnokság kedvezményes vonatjegyei

Már megvehetők az atlétikai világbajnokság kedvezményes vonatjegyei

A MÁV-Volán csoport kedvezményes, az ország bármely pontjából 2023 forintos jegyekkel segíti a szurkolók helyszínre jutását.

Alig egy hónap múlva, augusztus 19-én kezdődik Magyarország történetének eddigi legnagyobb sporteseménye, a budapesti atlétikai világbajnokság. A MÁV-Volán csoport már korábban bejelentette, hogy kedvezményes VB2023 vonatjegyet hoz létre, amellyel Magyarország bármely pontjáról kedvezményesen lehet utazni a világbajnokság idején Budapestre, és onnan haza.

A szimbolikus, 2023 forintos árú jegy augusztus 18. és 27. között Budapestre történő utazásra, míg augusztus 19. és 28. között visszautazásra lesz érvényes. A jegy az ország bármely pontjáról a MÁV-Start és GYSEV vonatain biztosít kedvezményes utazást a fővárosba a Keleti, Nyugati és Déli pályaudvarig, illetve Budapest-Kelenföld, Kőbánya-Kispest, Zugló, Ferencváros vasútállomásra. A Volánbusz járatain az ország bármely pontjáról Budapestre (például Budapest, Népliget; Budapest, Stadion autóbusz-állomásra), és a budapesti elérést biztosító vasútállomásra, a MÁV-HÉV-nél Budapest közigazgatási határáig történő helyközi utazásra, illetve minden esetben a kiindulási helyre visszautazásra jogosít a VB2023 jegy.

A kedvezmény vasúton kizárólag belföldi utazásra, és csak másodosztályon vehető igénybe. Első osztályon történő utazás esetén a teljesárú különbözeti díjat, helyjegyes vonat igénybevétele esetén az adott vonatra érvényes helyjegyet is meg kell vásárolni mellé. Emelt szintű szolgáltatást biztosító autóbuszon a távolsági kiegészítő jegyet kell hozzá megváltani.

A VB2023 jegy már most is megvásárolható a MÁV honlapján és applikációjában, a MÁV-START jegykiadó automaták Térségi és városi jegyek menüpontjában, a MÁV-START, a GYSEV és a JÉ-rendszerrel futó Volánbusz jegypénztárakban. A jegy minden csatornán egységesen 2023 forintért érhető el. A jegypénztárban és automatából v��ltott jegyek cseréje csak az érvénytartam kezdete előtt, és kezelési költség mellett lehetséges, az online váltott jegy pedig nem cserélhető.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.