Jó versenyeket tudhat maga mögött a világkupában Buzsáki Virág

Jó versenyeket tudhat maga mögött a világkupában Buzsáki Virág

Hasznos tapasztalatot és számos UCI-pontot gyűjtött az elmúlt hetekben a JB Brunex Superior magyar versenyzője. A hegyikerékpár short track szakágába is belekóstoló Buzsáki Virág ez Európai Játékokon Palumby Zsomborral képviseli a magyari színeket montiban.

Június 9. és 11. között a svájci Lenzerheide látta vendégül a hegyikerékpár-világkupa mezőnyét. A magyar versenyzők közül egyedül Buzsáki Virág vett részt a versenyen. Pénteken pályafutása során először a világkupa short track (XCC) kategórijáában is megmérette magát, és a 34. helyen zárt. Vasárnap került sor a nők elit versenyére, ahol a JB Brunex Superior Factory Racing 23 éves bringása végül a 42 helyen végzett. (A short tarckben a svéd Jenny Rissveds, az elit versenyben a francia Loana Lecomte diadalmaskodott). Csapának közleménye szerint Virág összességében elégedett volt a hétvégével, ős is és a csapat is látja fejlődő tendenciát.

Egy héttel később, június 15. és 18. között Ausztriában, Leogangban találkozott újra a világkupa mezőnye, és itt már több magyar versenyzőért szoríthattuk. Short trackben Buzsáki Virág a 31. helyen zárt. A vasárnapi elit versenyben nagyot lépett előre a magyar versenyző, a holland Puck Pieterse győzelmével véget érő futamot a 22. helyen zárta. A csapat közleménye szerint tetszett neki a pálya, és boldog volt az eredményekkel.

A férfiak elit versenyében Palumby Zsombor indult, és 46. helyen végzett. A nők U23-as kategóriájában Bokros Csenge Anna a 48. helyen zár.

Az Európa Játékok keretein belül június 25-én kerül sor a mountain bike Európa bajnokságára. Magyarország mindkét nem esetében egy versenyzőt indíthat, a krakkói viadalon Buzsáki Virágnak és Palumby Zsombornak szoríthatunk.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.