A WNBA után az olasz Schio csapatában játszik majd Juhász Dorka

A 23 éves magyar kosárlabdázó rendszeresen pályára lép a WNBA-ben a Minnesota Lynx csapatában. A szezon után Olaszországba teszi át a székhelyét.

Az észak-amerikai női kosárlabda-bajnokság (WNBA) szezonját követően Európában, az olasz Schio együttesét erősíti majd Juhász Dorka. Az olasz klub pénteken jelentette be, hogy megállapodott a 23 éves játékossal, aki jelenleg a tengerentúlon a Minnesota Lynx csapatában játszik, amely nemrég a draft második körében választotta ki őt.

Nagyon örülök, hogy egy ilyen remek csapat tagja lehetek, és remélem, hogy segíthetek még több trófeát nyerni Olaszországban és Európában egyaránt. Alig várom, hogy találkozhassak a narancssárga rajongókkal – nyilatkozta a klub közleményében Juhász Dorka.

Székely Norbert, a magyar női kosárlabda-válogatott szövetségi kapitánya a Nemzeti Sportnak úgy nyilatkozott, nem lát esélyt rá, hogy Juhász Dorka csatlakozzon a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő kerethez.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.