Hatalmas összeget tart kamatozásmentes konstrukcióban a szlovák lakosság

Hatalmas összeget tart kamatozásmentes konstrukcióban a szlovák lakosság

A Szlovák Takarékpénztár adatai szerint mintegy 1 milliárd euró pihen a betétkönyveken nulla kamatozással.

Csaknem 1 milliárd euró (380 milliárd forint) van Szlovákiában a lakossági betétkönyveken nulla kamatozással, miközben lekötött betétként ezek az összegek akár kamatozhatnának is – tájékoztatott Katarína Ragáčová, a Szlovák Takarékpénztár PR-szakértője.

310 ezer embernek összesen 330 ezer betétkönyve van, átlagosan 3 ezer euró megtakarítással.

Ugyanakkor vannak bankbetétek, amelyeken több százezer euró van – egészítette ki a nem túl kedvező adatot Marta Cesnaková, a takarékpénztár szóvivője.

Az egy betétkönyvön elhelyezett legnagyobb összeg pedig 1,9 millió euró.

A szóvivő hozzátette, hogy amennyiben a betétkönyv tulajdonosa meghatározott futamidejű lekötött betétet választana, akkor az összeg kamatozna.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe emelkedéssel zárta a négy kereskedési napból álló hetet. A vezető részvények kivétel nélkül erősödéssel vették ki a részüket a BUX eredményéből.