Sérülés miatt Benzema is kihagyja a vb-t

Sérülés miatt Benzema is kihagyja a vb-t

Megsérült a francia válogatott edzésén az újdonsült aranylabdás csatár, így nem léphet pályára Katarban.

Újabb rossz hírt kaptak a francia válogatott szurkolói. Paul Pogba, N'Golo Kanté, és a hét elején térdszalag-szakadást szenvedő Christopher Nkuku után Karim Benzemára sem számíthat Didier Deschamps szövetségi kapitány. A Real Madrid csatára a nemzeti csapat szombati edzésén szenvedett izomsérülést.

A 34 éves támadó eddig 97 alkalommal lépett pályára a francia csapatban, és 37 gólt szerzett ezeken a fellépéseken. A Francia Labdarúgó Szövetség vasárnap közölte, hogy a kapitány nem hív be új játékost a keretbe Benzema helyére.

1978 óta először fordul elő az, hogy az aktuális Aranylabdás kihagyja a labdarúgó-világbajnokságot. Akkor Allan Simonsen maradt távol a vb-től, mivel hazája, Dánia nem jutott ki az Argentínában megrendezett világversenyre.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.