Törökországi vereséggel zárta a csoportkört a kvartettjét megnyerő Ferencváros

Törökországi vereséggel zárta a csoportkört a kvartettjét megnyerő Ferencváros

A Ferencváros labdarúgócsapata a csoportelsőség biztos tudatában léphetett pályára a Trabzonspor otthonában az Európa-liga csoportkörének utolsó fordulójában.

A már biztos csoportelső Ferencváros 1-0-ra kikapott csütörtökön a török Trabzonspor vendégeként a labdarúgó Európa-liga hatodik, utolsó fordulójában. A találkozót a görög Anasztasziosz Bakaszetasz kapufás gólja döntötte el a hetedik percben. Sikere ellenére a török bajnok maradt a harmadik a kvartettben, így átkerült a Konferencia-ligába, mert a csoport másik mérkőzésén a második Monaco legyőzte a Crvena zvezdát.

A tíz pontjával – minden idők legjobb magyar csoportszereplésével – első helyen záró Ferencváros nem lesz érdekelt a 16 közé jutásért sorra kerülő februári párharcok hétfői sorsolásán, majd csak a nyolc továbbjutóból kap ellenfelet a márciusi nyolcaddöntőre. Az Európa-liga 2022/2023-as kiírásának finálét május 31-én Budapesten, a Puskás Arénában rendezik.


Európa-liga, H csoport, 6. forduló:

Trabzonspor (török) – Ferencváros 1-0 (1-0)

Trabzon, Senol Günes Sportkomplexum, 25000 néző, játékvezető: Harm Osmers (német)

Trabzonspor:
Cakir – Stryger Larsen, Vitor Hugo, Bartra, Elmali – Hamsík (Gbamin, 61.), Sziopisz – Ömür (Ünüvar, 69.), Bakaszetasz (Bardhi, 69.), Trézéguet (Haspolat, 86.) – Yazici (Djaniny, 61.)

Ferencváros:
Dibusz – Wingo, Knoester, S. Mmaee, Pászka (Redzic, 91.) – Vécsei, Laidouni, Esiti (Mercier, 60.) – Zachariassen, R. Mmaee, Tokmac Nguen (Kovacevic, 82.)

Gólszerző: Bakaszetasz (7.)

Sárga lap: Ömür (45.), Vitor Hugo (51.), Bartra (81.), illetve Laidouni (27.), S. Mmaee (47.), Vécsei (88.)

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.