Több helyen változik a tömegközlekedés az óraátállítás miatt

Több helyen változik a tömegközlekedés az óraátállítás miatt

Szombatról vasárnapra virradó éjjel térünk át a nyáriról a téli időszámításra, azaz hajnali 3-kor az órákat vissza kell állítani 2 órára. Az óraállítás menetrendi változást nem okoz, a MÁV és a BKK is minimális változásról tájékoztatott.

BKK

A legtöbb éjszakai járaton, melyek óránként, félóránként vagy még sűrűbben közlekednek, a hajnali 2 és 3 óra közötti indulások a téli és a nyári időszámítás szerint is járnak. A 907A, 909A, 914A, 931A, 973A buszjáratok csak a nyári időszámítás szerint indulnak el 2 és 3 óra között.

Néhány vonalon – jellemzően a ritkábban közlekedő járatoknál – egy-két indulás időpontja a fentiektől eltérően változik. Aki ezen járatok (918-as, 922B, 937-es, 938-as, 940-es, 943-as, 948-as, 956-os, 964-es, 972-es, 980-as, 990-es, 992-es, 994-es, 996-os, 996A, 998-as, 999-es) valamelyikével utazik, a BKK oldalán tudja ellenőrizni a változásokat.

Volánbusz

Az október 30-ai óraátállítás érinti az Érd térségében közlekedő 720-as és 735-ös, a Kiskunhalasról, illetve Kunszentmiklósról Budapest felé közlekedő, a vonatpótlásban érintett 653-as, illetve 1115-ös, valamint a Hódmezővásárhely és Szentes között közlekedő 5150-es járatainkat is.

Az érintett autóbuszjáratok változó menetrendje itt érhető el.

MÁV

A vasúttársaság tájékoztatása alapján a belföldi forgalomban az átmenet éjszakáján egyes vonatok a nyári időszámítás szerint, néhány vonat pedig már a téli időszámítás szerint közlekedik, ennek megfelelően indulásnál megvárják az óraigazítást.

A MÁV a Budapest–Esztergom, a Budapest–Székesfehérvár, a Budapest–Vác–Szob, a Budapest–Cegléd–Szolnok–Nyíregyháza, a Budapest–Újszász–Szolnok, a Budapest–Lajosmizse, a Szeged–Hódmezővásárhely, és a Debrecen–Nagykereki vonalak tekintetében írt változásokat az óraátállítás miatt.

Az érintett belföldi és nemzetközi vonatok menetrendje itt érhető el.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Budapesti Értéktőzsde vezető indexe emelkedéssel zárta a négy kereskedési napból álló hetet. A vezető részvények kivétel nélkül erősödéssel vették ki a részüket a BUX eredményéből.