Újabb remek siker, visszavágott a Crvena zvezdának a Fradi

Újabb remek siker, visszavágott a Crvena zvezdának a Fradi

Negyedik Európa-liga csoportmeccsén a harmadik győzelmét aratta a Ferencváros labdarúgó csapata, és ezzel továbbra is az élen áll kvartettjében.

A magyar bajnok Ferencváros 24 perc elteltével a norvég Kristoffer Zachariassen közeli találatával szerzett vezetést. A második félidő elején Stefan Mitrovic ugyan egyenlített, de Samy Mmaee hat perccel később ismét a Fradit juttatta előnyhöz, és mint utóbb kiderült, újabb három ponthoz.

A Ferencváros harmadik győzelmével és kilenc pontjával magyar csúcsot állított fel az európai kupasorozatok csoportkörére vonatkozóan, egyúttal megőrizte első helyét a négyesében, de a török Trabzonspor sikerével a tavaszi folytatás matematikailag még nem vált biztossá.

A zöld-fehérek két hét múlva az ötödik fordulóban a francia AS Monacót fogadják a Groupama Arénában.

Európa-liga, 4. forduló, H csoport:

Ferencváros-Crvena zvezda (szerb) 2-1 (1-0)

Groupama Aréna, 20 675 néző, játékvezető: Daniel Stefanski (lengyel)

Ferencváros:
Dibusz – Botka, Knoester, S. Mmaee, Pászka – Vécsei, Besic (Esiti, 81.) – Traore, Zachariassen, Gojak (Tokmac Nguen, 67.) – R. Mmaee (Boli, 95.)

Crvena zvezda:
Borjan – Gobeljic, Erakovic, Dragovic (Milunovic, 82.), Rodic – Mitrovic, Sanogo (Kangwa, 27.), Kanga (Mijatovic, 82.), Ivanic – Pesic, Katai (Bukari, 62.)

Gólszerzők: Zachariassen (24.), S. Mmaee (61.), illetve Mitrovic (55.)

Sárga lap: Knoester (28.), Botka (51.), Traoré (63.), Bogdán (86., kispadon), Tokmac Nguen (91.), illetve Erakovic (21.)

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.