Ellenfeleket kapott a válogatott, kiegyensúlyozott csoportból kell kijutni az Eb-re

Ellenfeleket kapott a válogatott, kiegyensúlyozott csoportból kell kijutni az Eb-re

A magyar válogatott Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia ellen kell kivívja a részvételt a 2024-es labdarúgó Európa-bajnokságra.

A 2024-es németországi labdarúgó Európa-bajnokság selejtezőjének frankfurti sorsolásán a magyar válogatott története során először várhatta az első kalapból az ellenfeleit. Az hamar kiderült, hogy a nemzeti csapatnak a G-csoportból kell kiharcolnia sorozatban harmadik európa-bajnoki részvételét.

A remek Nemzetek Ligája szereplésnek köszönhetően kedvező helyzetből vártuk a sorsolást, a második és a harmadik kalapból azonban érkezhettek volna igencsak kemény ellenfelek. Szerencsére nem jöttek, ugyanakkor a nagyon könnyűnek tűni vetélytársakat is elkerültük. Az alig két év múlva esedékes kontinenstviadalra történő kvalifikációhoz Szerbia, Montenegró, Bulgária és Litvánia legjobbjaival kell megmérkőznünk. A csoport első két helyezettje automatikusan ott lesz az Európa-bajnokságon.

A 2024-es labdarúgó Európa-bajnok selejtezőinek csoportbeosztása:

  • A csoport: Spanyolország, Skócia, Norvégia, Georgia, Ciprus
  • B csoport: Hollandia, Franciaország, Írország, Görögország, Gibraltár
  • C csoport: Olaszország, Anglia, Ukrajna, Észak-Macedónia, Málta
  • D csoport: Horvátország, Wales, Örményország, Törökország, Lettország
  • E csoport: Lengyelország, Csehország, Albánia, Feröer-szigetek, Moldova
  • F csoport: Belgium, Ausztria, Svédország, Azerbajdzsán, Észtország
  • G csoport: Magyarország, Szerbia, Montenegró, Bulgária, Litvánia
  • H csoport: Dánia, Finnország, Szlovénia, Kazahsztán, Észak-Írország, San Marino
  • I csoport: Svájc, Izrael, Románia, Koszovó, Fehéroroszország, Andorra
  • J csoport: Portugália, Bosznia-Hercegovina, Izland, Luxemburg, Szlovákia, Liechtenstein

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.