A következő szezonból is kizárta az orosz és fehérorosz csapatokat az EHF

A következő szezonból is kizárta az orosz és fehérorosz csapatokat az EHF

Az orosz-ukrán háború miatt már az idei szezon közben kizárták az orosz és fehérorosz klubokat és válogatottakat. Ez a helyzet még legalább egy évig fennáll majd.

Az Európai Kézilabda Szövetség (EHF) az ukrajnai háború miatt a következő szezonban sem engedi indulni az orosz és fehérorosz klubcsapatokat és válogatottakat.

Az EHF végrehajtó bizottsága február 28-án határozott úgy, hogy az orosz és belorusz csapatok részvételét határozatlan időre felfüggeszti a szervezet égisze alatt zajló versenyeken.

Az ítélet miatt az orosz sportági szövetség március 23-án panaszt nyújtott be az EHF illetékes testületéhez.

A kontinentális szövetség vezetésének pénteki, kölni ülésén tervezték az esetleges visszafogadás kérdését megvitatni, ám végül későbbi időpontra halasztották a döntést. Vasárnap aztán Michael Wiederer EHF-elnök egy szűkkörű sajtóbeszélgetésen vonakodva ugyan, de egyértelműen elismerte: az európai sorozatok továbbra is oroszok és a fehéroroszok nélkül zajlanak majd.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.