Idén nyáron is ellepték Horvátországot a magyar turisták

Idén nyáron is ellepték Horvátországot a magyar turisták

Az E-Visitor rendszer 2021 első kilenc hónapjában (szeptember 28-ával bezárólag) Horvátországban több mint 442 000 magyar turistát regisztrált, az általuk eltöltött vendégéjszakák száma több mint 2,4 millió volt. A vendégszámban 97, míg a vendégéjszakák számában 89 százalékos növekedés történt.

A turisták és az általuk realizált vendégéjszakák száma júliusban és augusztusban volt a legjelentősebb, a nyolcadik hónapban a magyarok több mint 2 millió vendégéjszakát töltöttek el Horvátországban. A magyar vendégszám és vendégéjszaka szám Tengermellék-Hegyvidék megye volt a legmagasabb, majd Isztria, illetve Split-Dalmát megye következik.

A legtöbb vendégéjszakát a következő úti célokban számlálták: Vir, Crikvenica, Rovinj, Poreč, Medulin, Rab, Zadar, Makarska, Krk, és a többi. Évről évre egyre több magyar választja a hajós turizmust. Ebben a szegmensben a magyar piac 100 százalékos növekedést ért el az előző év azonos időszakához képest. A szálláshelyek tekintetében a tavalyi évhez képest a leglátványosabb, 133 százalékos növekedést a szállodák produkálták, noha a magyar turisták a legnagyobb számban – több mint 50 százalék – továbbra is a magánszálláshelyeket preferálják.

Az egyéni és a szervezett utak aránya továbbra is azt mutatja, hogy a magyarok szívesebben választják az egyéni utazásokat (75 százalék), mint a szervezett utakat (25 százalék)

A járvány ellenére a horvát turizmus kiváló eredményeket ért el a nyári szezonban. Az első kilenc hónapban Horvátországot több mint 12 millió turista kereste fel, akik összesen csaknem 80 millió éjszakát töltöttek el az országban. Ezek az adatok azt mutatják, hogy Horvátországot biztonságos úti célként ismerték fel, amihez éppen aktuálisan előírt járványügyi intézkedéseket szigorúan betartó turisztikai dolgozók is hozzájárultak.

Horvátország idén 3 újabb Michelin étteremmel gyarapodott – jelenleg 10 Michelin-csillagos vendéglátóhely várja az vendégeket.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.