Elrajtolt az Olimpia, de alacsony a támogatottsága

Elrajtolt az Olimpia, de alacsony a támogatottsága

Bár az Olimpia imdzse, társadalmi elismertsége szilárd, a világ lakosságát megosztja a játékok megrendezésének kérdése az Ipsos legújabb felmérése alapján. A világeseményt egyik legerősebben ellenző nemzet éppen a házigazda Japán, míg öt magyarból mindössze kettő van a megrendezés mellett, ami megfelel a globális átlagnak. A legjobban várt olimpiai számok globális sorrendje jelentősen eltér a magyarok preferenciáitól.

Mennyire érdeklik az egyes országok lakosságát a 2021-es tokiói nyári olimpiai játékok?

Forrás: Ipsos

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A Budapesti Értéktőzsdén is érződött az egész Európára jellemző kedvezőtlen befektetői hangulat. A BUX eséséből a főbb részvények többsége is kivette a részét.