Horvátország és Magyarország megállapodást kötöttek az utazások megkönnyítéséről

Horvátország és Magyarország megállapodást kötöttek az utazások megkönnyítéséről

Horvátország és Magyarország kétoldalú megállapodást kötöttek egymás oltási igazolásainak kölcsönös elismeréséről. Az oltás elismerése bármely COVID-19 vakcina esetében érvényes. A megállapodás értelmében az oltási igazolás bemutatásával a horvát és a magyar állampolgárok akadálytalanul utazhatnak a két ország között, azaz korlátozások nélkül, karantén illetve negatív teszt nélkül léphetik át a magyar-horvát határt.

Remek hír ez a legintenzívebb horvát turisztikai forgalmat generáló idegenforgalmi főszezon kezdete előtt. Az ígéretes várakozásokat visszaigazolja a Horvát Idegenforgalmi Közösség Budapesti Képviselete és a Zadar megyei Idegenforgalmi Közösség által szervezett mai virtuális prezentáció és workshop is, melyen a több mint 110 résztvevő közel 300 virtuális tárgyalást folytatott.

A magyar partnerek virtuális prezentációk és workshopok iránti nagy érdeklődése igen pozitív mutató a turisztikai szezon beköszönte előtt. Azon felül, hogy a résztvevőknek bemutattuk Horvátország s különösképpen Zadar megye látnivalóit, tájékoztattuk őket a két ország közötti jelenlegi utazási feltételekről is. A Horvátország és Magyarország közötti kétoldalú megállapodás megszületésének híre a legmegfelelőbb időben érkezett, s bizonyosak vagyunk abban, hogy a magyar turisták nagy része valamely horvát desztinációt választja majd úti céljául – mondta el Ivana Herceg, hozzátéve, hogy a Budapest és Zadar között megnyílt új, júliustól heti kétszer üzemelő repülőjárat is hozzájárul majd a kedvező turisztikai trendekhez.

A virtuális eseményen kiemelt témái voltak: a Horvátországba történő beutazás és a hazatérés jelenlegi szabályai, a Safe stay in Croatia nemzeti biztonsági tanúsítvány, valamint Zadar megye gazdag turisztikai kínálata.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.