A CTP Szerbia legnagyobb logisztikai parkját építi Belgrádban

A CTP Szerbia legnagyobb logisztikai parkját építi Belgrádban

A CTP, az öt legnagyobb európai ipariingatlan-fejlesztő egyike, 27,5 hektár földterület vásárolt Belgrád központjának közelében, ahol hamarosan megkezdődik a CTPark Belgrade Center fejlesztése. A létesít-mény több mint 130 ezer négyzetméter bruttó bérbeadható területtel Szerbia eddigi legnagyobb logiszti-kai és technológiai létesítménye lesz. Az új CTPark stratégiai helyen, Belgrád belvárosától hat, Újbelgrádtól kettő, a nemzetközi repülőtértől pedig öt kilométerre helyezkedik el.

A logisztikai ingatlanok iránt nagy a kereslet a virágzó e-kereskedelem miatt, és a szerb piacon – hasonlóan más közép-kelet-európai piachoz – kevés a rendelkezésre álló bérelhető terület. A CTP új üzletkötéseinek több mint 80 százaléka a már meglévő 700 ügyfelünkkel történik, közülük többen is készen állnak a terjeszkedésre. A CTP Belgrade Centre két éven belül megépül, 40 százalékát már előszerződésben lekötötte az egyik bérlőnk, a Technomanija” – mondta Vlatko Djuricek, a CTP szerbiai vezetője.

A Tehnomanija, a vezető kiskereskedelmi és e-kereskedelmi szórakoztatóelektronikai lánc, a CTPark Belgrade North, Szerbia legnagyobb logisztikai parkjának hosszútávú bérlője, már előre lefoglalt 50 ezer négyzet-métert az új parkban. A park építése jövőre indul, az átadás 2023 első negyedévében várható.

A CTP öt logisztikai és ipari parkkal és összesen 355 ezer négyzetméter bérbe adható területtel a szerbiai logisztikai ingatlanpiac vezetője.

Többéves mélypontra süllyedt Magyarországon a befektetési célú lakásvásárlást tervezők aránya, a szakértők szerint főleg a kiugró hozamot kínáló állampapírok miatt. A következő egy évben így a saját célra vásárlók lehetnek kedvező helyzetben.

Áprilisban tovább folytatta történelmi sorozatát a Budapesti Értéktőzsde vezető részvényindexe. A BUX 4,2 százalékkal nőtt márciushoz képest. A BÉT-en új cég is debütált a múlt hónapban, és ETF_bevezetésre is sor került.

A magyar futóközösség számára talán kevésbé ismert, Csehország-szerte azonban népszerűnek számít a Brno Félmaraton. Az idei versenyre április 14-én vasárnap, nyárias melegben került sor a Brnoi Nemzetközi Vásár területén. A rendezvényen több mint ezer futó gyűjtögette a kilométereket.

A Magyar Sport Napja alkalmából bemutatták azokat a ruhakollekciókat, amelyeket a párizsi ötkarikás játékokon viselni fog a magyar csapat. 80 nappal az olimpia megnyitója előtt bejelentették a két csapatkapitányt is.