Január 11-ig maradnak a jelenlegi járványügyi intézkedések

További egy hónappal meghosszabbítva, 2021. január 11-ig érvényben maradnak a szigorú járványügyi korlátozások Magyarországon. Az erről szóló döntést ma jelentette be Orbán Viktor miniszterelnök.

A magyar miniszterelnök hozzátette, hogy a korlátozások karácsonyi ideiglenes enyhítéséről december 21-ig fognak dönteni.

Az azonban már most is biztosnak tűnik, hogy a szilveszteri és újévi ünneplésre nem lesz lehetőség, ezeken a napokon biztosan a jelenlegi szigorú szabályok lesznek érvényesek.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.