Magyar labdarúgó is versenyben a Golden Boy címért

Magyar labdarúgó is versenyben a Golden Boy címért

Az olasz Tuttosport 2003 óra évente díjazza a legjobb 21 éven aluli, Európában játszó labdarúgót. A Golden Boy díj odaítéléséről az európai újságírók döntenek, ugyanakkor a közönségszavazásban bárki részt vehet.

A szurkolók voksai alapján ráadásul eddig nagyon jól áll Szoboszlai Dominik is – írja a Nemzeti Sport. A magyar válogatott egyik legfontosabb láncszeme, az osztrák Red Bull Salzburg középpályása az eddig leadott szavazatok 26%-át zsebelte be, amivel az első helyen áll. A közönségszavazás a Tuttosport oldalán november elsején zárul, addig bárki részt vehet rajta.

A díjról a sportújságírók szavazatai döntenek, hazánkat  Szöllősi György, a Nemzeti Sport főszerkesztője és a Magyar Sportújságírók Szövetségének elnöke képviseli. Szoboszlainak többek között olyan versenytársai vannak, mint az FC Barcelona játékosa Ansu Fati, a Real Madrid brazilja, Vinícius Junior, vagy épp a Dortmundban futballozó norvég csodagyerek Erling Haaland. A Golden Boy díjat korábban olyan játékosoknak is sikerült elhódítaniuk, mint Wayne Rooney, Lionel Messi, Sergio Agüero, Mario Götze, Paul Pogba vagy Kylian Mbappé.

Magyarország 20 évvel ezelőtt csatlakozott az Európai Unióhoz. A csatlakozás évfordulóját évek óta futóversennyel ünneplik Budapesten, a rendezvényév évre rengeteg embert mozgat meg. A 20 kilométeres távot egyéniben és csapatban is teljesíteni lehetett.

Idén is közel háromszáz bor szállt ringbe a Budapest Airport bora címért. A második alkalommal kiírt verseny öt győztesét a vállalat a legfontosabb partnereivel közösen, vakkóstolás keretében választotta ki.

A magyar labdarúgó válogatott szövetségi kapitánya kihirdette azt a 26 játékost, akik készülhetnek a nyári, németországi labdarúgó Európa-bajnokságra. Marco Rossi öt tartalékot is megnevezett.