Nem sikerült az újabb bravúr az Online Sakkolimpián

A negyeddöntő jelentette a végállomást a magyar csapatnak az első Online Sakkolimpián. Válogatottunkat Oroszország legjobbjai állították meg e négy közé jutásért vívott meccsen

Az orosz válogatott legerősebb összetételében (többek között Alexander Grischuk, Ian Nepomniachtchi, Daniil Dubov, és az aktuális női világbajnok Alexandra Kosteniuk is a csapat tagja) érkezett a FIDE első Online Sakkolimpiájára, és az egyik fő esélyesnek számít a tornán. A magyar csapat a párharc első fordulójában az Erdős Viktor, Gledura Benjámin, Hoang Thanh Trang, Gara Anita, Kozák Ádám, Gaál Zsóka hatossal "ült asztalhoz", és 5:1 ar��nyban vereséget szenvedett (győzni nem sikerült, Gledura és Kozák tudott remizni ellenfelével).

A második fordulóban Bánusz Tamás, Gledura Benjámin, Papp Petra, Gara Tícia, Kozák Ádám, Demeter Dorina összetételben 3-3-as döntetlent ért el (Papp Petra és Gara Tícia nyert, Gledura és Kozák ismért remizett), így a párharcot 1,5 - 0,5 arányban Oroszország nyerte, és jutott a legjobb négy közé. A szombati elődöntőben India Lengyelországgal, Oroszország pedig az Amerikai Egyesült Államokkal csap össze a vasárnapi fináléba jutásért.

A magyar válogatott összetétele:
Nők: Hoang Thanh Trang, Papp Petra, Gara Tícia, Gara Anita
Férfiak: Gledura Benjámin, Erdős Viktor, Bánusz Tamás, Balog Imre
U20-as hölgyek: Gaál Zsóka, Demeter Dorina
U20-as fiúk: Kozák Ádám, Persányi Barnabás
Szövetségi kapitány: Papp Gábor

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.