Csárda Túra: kerékpáros teljesítménytúra a Felvidéken

Csárda Túra: kerékpáros teljesítménytúra a Felvidéken

Immár tizennyolcadik alkalommal rendezte meg a Szabadság Vándorai Túrakerékpáros Egyesület a Csárda Túra elnevezésű kerékpáros mozgalmat.

A július 11-én megrendezett kerékpártúrán (az eredetileg kiírt, tradicionális április végi időpontban a koronavírus-járvány miatt nem lehetett megtartani az eseményt) 324 induló vett részt. Az Észak-Komáromból (Révkomárom, Komárno) rajtoló verseny indulói a várost és a környező településeket is megismerhették.

A túra 40 km-es Classic távján (amely Izsa, Virt, Marcelháza és Hetény érintésével tért vissza Észak-Komáromba) a GazMag szerkesztőségének két tagja is részt vett. Az erről szóló terjedelmesebb élménybeszámolónk a GazMag augusztus legelején megjelenő nyári lapszámában lesz olvasható. 

A Csárda Túra nem verseny, sokkal inkább sportolási, kirándulási lehetőség. Bár az időeredményt mérték, az nem számított, érem és kupa évek óta nincs, és ezen a szervezők a jövőben sem szeretnének változtatni. A teljesítésért okévél és kitűző járt a távval és a nyári hőséggel sikeresen megküzdő bringásoknak. 

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.