Online előadás Pécs gazdaságáról

"A Pécs-kód" virtuális kutatói szeminárium keretein belül ismerhetik meg az érdeklődők Pécs társadalmi és gazdasági helyzetét június 29-én hétfőn.

A győri Széchenyi István Egyetem Regionális- és Gazdaságtudományi Doktori Iskolája által szervezett ingyenes online kutatói szemináriumra június 29-én 10:30-kor kerül sor. A Pécs-kód előadója Rácz Szilárd a Közgazdaság- és Regionális Tudományi Kutatóközpont Regionális Kutatások Intézetének tudományos munkatársa.

Az előadás a https://meet.google.com/bqo-nvzf-etp odalon követhető.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.