Készpénzmentes fizetés az online pénztárgépeknél: máris megszületett az első hazai megoldás

Alig két hét telt el a kormány készpénzgyilkos bejelentése óta, mely szerint az online pénztárgépet használó kereskedők 2021. januárjától kötelesek mindenhol biztosítani az elektronikus fizetés lehetőségét - legyen az bankkártyás fizetés, azonnali átutalásra épülő fizetés, vagy akár érintésmentes, mobiltelefonnal történő fizetés -, már meg is született a megoldás: az Organic Soft fizetési terminál rendszerét építi be pénztárgépeibe a Szintézis Informatika.

“Tisztelt vásárlóink, megnyitjuk a kettes kasszát! Kérjük termékeiket helyezzék a szalagra.” A gyors és fennakadásmentes fizetés minden kereskedő, minden bolt ��s egyben minden vásárló álma. A folyamatból a vásárló csak annyit lát, hogy leolvasásra kerülnek az általa vásárolt termékek és neki ki kell fizetnie a végösszeget, de eközben a háttérben összetett informatikai rendszerek egymáshoz kapcsolódására van szükség az adatbevitelhez, feldolgozáshoz és készletkezeléshez, valamint a fizetéshez.

Hazánk egyik legmeghatározóbb pénztárgépeket és kasszarendszereket fejlesztő cége, a Szintézis Informatikai Zrt. a feltörekvő fintech startup Organic Soft-tal együttműködve máris teljes mértékben hazai megoldást nyújt ügyfelei számára a jövő évtől kötelezően bevezetésre kerülő elektronikus fizetésre: a Szintézis pénztárgépei egy szoftverfrissítéssel és az Organic által kifejlesztett fizetési terminálra történő regisztrációval képessé válnak elektronikus fizetés fogadására.

A megoldás rendkívül egyszerű és a vásárlók részéről csak egyetlen erőfeszítést igényel: az Organic ingyenesen használható elektronikus pénztárcáját telefonjukra telepítve tudnak az alkalmazáshoz hozzárendelt bankszámláról fizetni, készpénz használata nélkül, érintésmentesen. A fejlesztők ígérete szerint az Organic elektronikus pénztárca képes lesz akár több bankszámla, bankkártya vagy akár SZÉP kártyák kezelésére is, így a felhasználó a fizetés előtt szabadon választhatja ki, hogy mivel szeretne fizetni. A kereskedő a pénztárgépbe integrált Organic Terminál segítségével kapcsolódik össze a vásárló mobiljával, majd a pénztárgépbe bevitt adatok alapján kezdeményezi a fizetést a vásárlónál, aki egy egyszerű jóváhagyással már ki is fizetheti a termékeket vagy az igénybe vett szolgáltatást. És mindehhez nincs szükség sem készpénzre, sem apróra visszajárónak - az egész folyamat a Giro Zrt. azonnali átutalási rendszerén 5 másodperc alatt lezajlik.

A forradalmi megoldást a Szintézis Informatika elsőként építi be az általa forgalmazott pénztárgépekbe, ezzel is kihangsúlyozva az általa fejlesztett rendszer naprakészségét és teljes körű jogszabályi megfelelését.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.