A PABooks legújabb könyvmegjelenései

A PABooks legújabb könyvmegjelenései

Bár a jelenlegi járványügyi helyzetben a szabályozás nem teszi lehetővé rendezvények megtartását, így a Pallas Athéné Könyvkiadó szokásos könyvbemutatói sem kerülnek megtartásra, azonban a kiadói munka nem állt le. Ezt két újabb könyv megjelenése bizonyítja, melyeket a szerkesztőségünk részére eljuttatott egy-egy példánynak köszönhetően röviden be is tudunk mutatni olvasóinknak.

**
**

Damian Bradfield: Kiáltvány a bizalomról

Az internet mára az életünk elválaszthatatlan része lett. De vajon a világháló, a közösségi médiás platformok, a mobilapplikációk a barátunkká vagy az ellenségeinkké váltak közben? A folyamatos, napi internetkapcsolat révén pedig mi magunk felhasználók vagy inkább felhasználtak lettünk? Damian Bradfield „Kiáltvány a bizalomról” c. könyvében ezeket az izgalmas kérdéseket teszi fel, miközben olyan fontos fogalmakat is igyekszik tisztázni, mint a személyes szféra védelme vagy az információ hatalma a közösségi hálón. A szerző – aki a fájlmegosztójáról ismert WeTransfer vállalat egyik alapítója – személyes tapasztalatai révén kíván segíteni, hogy jobban megértsük, az internet használata milyen következményekkel és mekkora felelősséggel jár. Damian Bradfield szerint az emberek többsége túlságosan megbízik az internetben, művében többek között ennek veszélyeire, és felelőtlen viselkedésünk mérséklésére is felhívja a figyelmet.

**
**

Henry Farell - Abraham L. Newman: Magánszféra és hatalom

Napjainkra az információ a hatalom egyik legfőbb eszközévé vált. Jogos tehát a kérdés, hogy milyen adatokat, információkat követelhet és szerezhet meg a politikai vezetés a társadalom tagjairól, más országok állampolgárairól vagy épp a piaci résztvevőkről arra hivatkozva, hogy mindez az ő védelmüket szolgálja – például terrortámadás vagy vírusjárvány veszélye esetén. Henry Farrell és Abraham L. Newman „Magánszféra és hatalom” című könyvéből megtudhatjuk, hogy az Európai Unió és az Egyesült Államok – mint a világpolitika két legfontosabb szereplője – milyen szabályozási gyakorlatot követ a magánszféra védelme és a biztonság vonatkozásában, és ezek hogyan formálják át a transzatlanti kapcsolatokat.

A szerzők izgalmas, részletes elemzéseken és valós példákon keresztül mutatják be az információbiztonsági kérdések mögött húzódó (mind országok, mind vállalatok részéről megjelenő) nagyhatalmi törekvések okait, és tárják fel azok következményeit. A kölcsönös gazdasági függőségek és hálózatok korában, valamint a napjainkban is zajló vírushelyzet kellős közepén a könyv egy friss nézőpontot kínál az olvasóknak, hogy könnyebben megértsék és átlássák az információ és a hatalom kapcsolatrendszerét és globális jelentőségét.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.