Könyvbemutató: Kína és szomszédai

Könyvbemutató: Kína és szomszédai

A könyv bemutatójára 2020. február 26-án Budapesten, a Bölcs Várban került sor. A Pallas Athéné Könyvkiadó rendezvényén Horváth Levente, a Magyar Nemzeti Bank elnöki főtanácsadója, Magyarország korábbi sanghaji főkonzulja, Schwarcz Emese, az Antall József Tudásközpont nemzetközi kapcsolatok referense és Klemensits Péter, a Pallas Athéné Geopolitikai Kutatóintézet senior kutatója beszélgetett a könyv által érintett témákról.

A Pallas Athéné Könyvkiadó gondozásában megjelent elemzés Kína folyamatosan növekvő, egyre hangsúlyosabb szerepét mutatja be a világban. A téma elismert szakértőjeként Michael Tai részrehajlás nélkül, a tényekhez ragaszkodva vizsgálja Kína szövevényes külkapcsolatainak alakulását a szomszédos ázsiai országokkal, különösen Vietnámmal, Malajziával, Japánnal és a Fülöp-szigetekkel. A könyv legfőbb célja, hogy a nyugati világ olvasóközönsége számára is bepillantást engedjen a sajátos kínai gondolkodásmód rejtelmeibe és Kína belső működésébe.

A szerző úgy véli, hogy Kína a XXI. századot már az Egyesült Államokkal egyenrangú szereplőként akarja élni, és ebben elsősorban gazdasági, nem pedig katonai hatalmára fog támaszkodni. A Kína és szomszédai című könyv betekintést ad az olvasónak abba, hogy a bolygó legnépesebb országa hogyan szeretné e törekvéseit megvalósítani az előttünk álló évtizedekben. A mű a gazdaság, a történelem és az ázsiai kultúra kedvelői számára egyaránt hasznos olvasmány lehet.

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.