Szakkollégiumi Kautz Konferencia a körforgásos gazdaságról

Szakkollégiumi Kautz Konferencia a körforgásos gazdaságról

2019. október 17-én Győrben, a Széchenyi István Egyetem Multifunkcionális Kollégiumi Épületében került megrendezésre a Szakkollégiumi Kautz Konferencia. A helyi Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium immáron huszonkettedik ilyen jellegű konferenciáján a körforgásos gazdaság és a megújító ipar volt a központi téma.

A győri szakkollégisták tradicionális szakmai rendezvényén a címben is szereplő korforgásos (más néven körkörös) gazdaság mellett többek között a fenntartható fejlődésről, a sharing economy magyarországi helyzetéről, a különféle anyagok újrahasznosítási lehetőségeiről és a helyi alternatív fizetőeszközökről is hallhattak előadást a résztvevők.

A konferenciáról részletesebb beszámolót közlünk a GazMag következő lapszámában.

(A fotókat készítette Nagy Alexandra, a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium tagja.)

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.