Fókuszban a fiatalok a Hauninál

Minden 35 év alatti munkatársának automatikusan 25 nap alapszabadságot ad a Hauni Hungaria. A pécsi gépgyártó vállalat növelni szeretné a fiatalok számát a cégnél, ezért rájuk fókuszáló programot vezetett be.

A Hauni Hungaria pécsi üzeme a megye egyik legnagyobb munkaadója, több mint 1300 fős létszám mellett is dinamikusan bővíti a létszámot. A vállalat jelentős erőfeszítéseket fejt ki annak érdekében, hogy megőrizze a vonzerejét az állást kereső szakemberek és a saját munkavállalói körében. Kulcsfontosságú a fiatalok megszólítása, e célból külön programja van a Hauninak.

A legújabb intézkedés automatikusan 25 nap alapszabadságot biztosít minden  35 év alatti munkavállalónak. A hatályos jogszabályok szerint csak 20 nap alapszabadság jár, ami az életkorral növekedve 35 éves korban éri el a 25 napot. „A szabadság a cégünk számára egyszerre befektetés és motivációs eszköz, hiszen a felfrissült és kipihent kollégák utána jobban tudnak a feladatikra koncentrálni. Úgy gondoljuk, ez a plusz öt nap is szempont lehet egy fiatal számára, hogy minket válasszon” – foglalta össze Katona Gábor ügyvezető.

Ez azonban nem minden. A modern munkakörnyezet, a csúcstechnológiát jelentő gyártóberendezések és a világszínvonalú termékpaletta igazi szakmai kihívást jelent, ami segít a legjobbakat a céghez csábítani. „A Hauninál az idősebb és fiatalabb generációk egészséges aránya alakult ki az elmúlt években, ezt szeretnénk mindenképpen megőrizni. Ezért már a szakképző iskolákban és felsőfokú képzést nyújtó intézményekben is jelen vagyunk, hogy magunkhoz tudjuk csábítani a legjobb fiatal szakembereket” – vázolta a stratégiát az ügyvezető.

Ennek megfelelően a Hauni részt vesz a duális képzésben: szakmunkástanulók és mérnökhallgatók egyaránt megszerezhetik első munkatapasztalataikat a pécsi gyár falai között. Jelen van a cég a pécsi pályaorientációs rendezvényeken, minden évben saját pályaorientációs nyílt napot szervez és szervezőként jegyzi a TechCsajok sorozat sikeres helyi állomását is.

A Haunin belül külön fórum foglalkozik az Y generációval, vagyis az 1980-as, 90-es években születettekkel, teret biztosítva számos igény és ötlet megvalósításának. Ezek mellett olyan, régóta meglévő opciók is a munkavállalók rendelkezésére állnak, mint az otthoni munkavégzés, ingyenes sportolási lehetőség 16 szakosztályban és az átlagot meghaladó juttatások. Ezekre alapozva a cég a létszám további bővítését tervezi a jövőben is.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.