Átadták „Az internet mindenkinek jár” pályázat díjait

Átvették nyereményüket a Vannet által meghirdetett, „Az internet mindenkinek jár” pályázat nyertes diákjai, pécsi Pongrácz Farkas és a vokányi Telegdi-Rácz Nikolett. A dél-dunántúli régió tehetséges, de rászoruló iskolásainak kiírt akcióban mindketten egyéves ingyenes internetelőfizetést kaptak Magyarország vezető lakossági műholdas szolgáltatójának jóvoltából.

Internet nélkül ma már nagyon nehéz elképzelni a hétköznapokat. A hazai előfizetések száma tavaly átlépte a kilencmillió darabot, és a jelenlegi növekedési ütem mellett a jövő év végére minden magyarországi lakosra egynél több internethozzáférés fog jutni. Munkához, kapcsolattartáshoz, vásárláshoz, szórakozáshoz és természetesen tanuláshoz is használjuk nap mint nap a világhálót, ami az iskolába járó fiataloknak még az átlagnál is jóval fontosabb.

Magyarország piacvezető műholdas szolgáltatója, a Vannet azért indította el „Az internet mindenkinek jár” programot, hogy olyan tehetséges fiatalok kibontakozását segítse, akiknek nem érhető el az internet az otthonában. Az eredetileg tervezett, egy főnek szóló előfizetést egy nagylelkű felajánlásnak köszönhetően a társaság megduplázhatta. Így az internet május 18-i világnapján két győztes pályázatot választott ki a szakmai zsűri.

A pécsi Pongrácz Farkas és a vokányi Telegdi-Rácz Nikolett kiváló iskolai jegyeik mellett egyaránt számos tanulmányi versenyen szerepelt kiválóan az elmúlt években. Az internetnek köszönhetően új kapuk nyílnak meg előttük tudásuk bővítésére. Az ajándékot Lengvárszky Szabolcs ügyvezető adta át szimbolikusan, s a társaság szakemberei hamarosan be is fogják kötni a hozzáférést.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.