Rio 2016: Nem sikerült a döntőbe jutás vízilabdázóinknak

A magyar férfi vízilabda válogatott tegnapi negyeddöntős veresége után már csak a női csapat van versenyben a dobogóért. Sajnos már csak annak legalsó fokáért, az Amerikai Egyesült Államok nemzeti csapata ugyanis jobbnak bizonyult Európa-bajnok együttesünknél.

Az ötkarikás címvédő amerikaiak a mérkőzés elejétől fogva domináltak, mind a négy negyedben több gólt szereztek, mint honfitársaink, így megérdemelten jutottak be a női vízilabda-torna fináléjába. A 14-10-es vereség ugyan egyértelmű meccsnek tűnhet, azonban meg kell jegyezni, hogy az aranyesélyes tengerentúliaknak ez volt eddig a legszorosabb találkozőjuk Rio de Janeiroban. Az USA a döntőben Olaszországgal meccselhet majd, Magyarország pedig az oroszok ellen küzdhet meg a bronzéremért pénteken, magyar idő szerint 16:20-kor.

Szerencsére a vízilabdások veresége ellenére is voltak pozitívumai a napnak, kajak-kenuban a ma az előfutamokban és középdöntőkben vitézkedő négy egység közül hárman is bejutottak a holnapi döntőkbe. Szintén összejött a fináléba jutás Pars Krisztiánnak, a kalapácsvetés címvédője a sérülésekkel teli felkészülése után is a negyedik legnagyobb dobást érte el a selejtezőben.

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.