Rio 2016: Érem nélküli, de mozgalmas versenynap

Kapás Boglárka a második idővel jutott a 800 méteres gyorsúszás döntőjébe az Olimpia első olyan napján, amikor nem született magyar érem. Hosszú Katinka és Cseh László elődöntőbe úszott, vitorlázásban pedig Berecz Zsombor mutatott be bravúros szereplést.

Miután az eddigi sikersportágainkban, azaz úszásban és vívásban ma nem rendeztek döntőt, így érem nélkül maradt csütörtökön a magyar küldöttség. Aggodalomra azonban semmi ok, Hosszú Katinka a legjobb idővel jutott be a 200 méteres hátúszás középdöntőjébe, és Cseh László is sikerrel vette az első akadályt a 100 méteres pillangóúszásban, a második legjobb idővel jutott tovább. Szintén második időt úszott Kapás Boglárka, azonban 800 méteres gyorsúszásban nem rendeznek közédöntőt, és az új országos csúccsal egyből a holnapi fináléba került ifjúsági olimpiai bajnokunk.

Cselgáncsban és sportlövészetben sajnos nem sikerült a pontszerzés. A nap kellemes meglepetése Berecz Zsombor nevéhez fűződöik, aki vitorlázásban előbb az első, majd a második helyen végzett futamában, így összetettben immár a harmadik helyen áll.

 

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.