Rio 2016: Hosszú Katinka harmadik aranyérme, Kenderesi Tamás bravúr-bronza

**Újabb magyar érmeknek lehetett szemtanúja az, aki hajnalig fentmaradt, vagy korán kelt. Hosszú Katinka 200 méter vegyesúszásban megszerezte a harmadik aranyérmét is Rio de Janeiroban, míg Kenderesi Tamás 200 méteres pillangóúszásban ért be a harmadik helyen.

A 200 pillangó férfi döntőjében két magyar versenyző is a medencébe ugorhatott, a végső győzelemre is esélyesnek tartott Cseh Lászlónak, valamint a brívúros úszással döntőbe jutó, 19 éves Kenderesi Tamásnak egyaránt szoríthattunk az erős mezőnyben. Cseh kezdett jobban, 50 méternél még ő vezetett, a táv második felében azonban visszaesett, elfáradt, és végül a csalódást keltő hetedik helyen ért célba, 1:56.26-os idővel, aminél sokkal jobbakat is úszott már. Kenderesi azonban 1:53.62-ra javította egyéni legjobbját, és remek hajrájának köszönhetően bronzérmes lett. A számot az amerikai Michael Phelps nyerte, akinek egy volt pályafutása huszadik olimpiai aranyérme (később a 4x200-as gyorsváltóval megszerezte a huszonegyediket is).

A férfiak 200 pillangója után a nők 200 méteres vegyesúszásában is volt magyar versenyző. A Rioban már két aranyérmet szerző Hosszú Katinka ezúttal is esélyesként állhatott rajtkőre, és ezúttal is elkápráztatta a szurkolóit, 2:05.58-as olimpiai csúccsal megnyerte ezt a versenyszámot is, három tizeddel legyőzve a brit Siobhan-Marie O'Connort. Saját maga harmadik, a magyar küldöttség negyedik aranyérmét kaparintotta meg ezzel (ami az olimpiák történelmében a 172. magyar győzelem).

Négy versenynap után Magyarorzág 4 arany-, 1 ezüst- és 1 bronzéremmel a negyedik helyen áll a Rio de Janeiro-i olimpia összesített éremtáblázatán.

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.