Rio 2016: Imre Géza ezüstérmes

A párbajtőröző Imre Géza ezüstérmet szerzett a Rio de Janeiro-i olimpián, miután a döntőben 15-14-re kikapott a dél-koreai Pak Szang Jungtól.

Imre Géza az 1996-ban, Atlantában szerzett egyéni bronzérem, és a 2004-es athéni csapat-ezüst után harmadik alkalommal szerzett érmet Olimpiai Játékokon, ám a legfényesebb medál, az arany továbbra is hiányzik a 41 éves vívő kollekciójából. A brazíliai fináléban a magyar sportember már 14-10-re is vezetett jóval fiatalabb riválisával szemben, a dél-koreai versenyző azonban fordítani tudott, és végül egy tus különbséggel hódította el az aranyármet. A férfi párbajtőrvívásban szerzett ezüst a 2016-os ötkarikás játékok negyedik magyar érme, három arany után (Szász Emese szintén párbajtőrvívésban, Hosszú Katinka pedig kétszer is úszásban nyert) immár a második legfényesebb medália is gazdagítja hazánk sportolóinak 2016-os gyűjteményét.

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.