Rio 2016: Szász Emese olimpiai bajnok!

Megszületett Magyarország első aranyérme a Rio de Janeiro-i Olimpiai Játékokon. Az első teljes versenynapon a vívók női párbajtőr versenyszámában Szász Emese nyert, a döntőben 15-13 arányú győzelmet aratva a világbajnok olasz Rossella Fiamingo ellen.

A 33 éves Szász Emese élete első olimpiai érmét nyerte. Edzője az a Kulcsár Győző, aki versenyzőként négyszeres, edzőként pedig immár háromszoros olimpiai bajnok (az olasz Maurizio Randazzo, illetve a magyar Nagy Tímea ötkarikás győzelmének volt ilyen formában részese).

Szász Emese a döntőben fordulatos mérkőzésen, négy tus hátrányból fordítva győzött az esélyesebb olasz versenyző ellen. Ez a győzelem Magyarország első aranya Rioban, összességében pedig a 169. ötkarikás győzelmünk.

 

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.