Foci Eb: Németország simán továbbjutott

A világbajnok Németország Szlovákia ellen lépett pályára a labdarúgó Európa-bajnokság nyolcaddöntőjében, és 3-0 arányban nyert.

 

A németek voltak a mérkőzés egyértelmű esélyesei, még úgy is, hogy a két csapat Eb előtti felkészülési mérkőzésén a szlovákok 3-1-re győztek.

A világbajnok már a meccs elején egyértelművé tette, hogy északi szomszédjainknak nem sok esélye van a győzelemre, a 8. percben a középhátvéd, Jérome Boateng és kipattanó után, a tizenhatoson kívülről eleresztett kapáslövéssel megszerezte a vezetést a németeknek. És hamarosan majdnem kettő lett, azonban a Gomez buktatásáért megítélt büntetőt Özil kihagyta, de úgy is mondhatjuk, hogy Kozácik kapus hárította. Ezt követően folytatódott a német egykapuzás, amelynek a 43. percben jött meg az eredménye, Draxler elfutása, majd centerezése után Mario Gomez belepiszkált a labdába, amivel a kapuba juttatta a játékszert, megszerezve csapata második találatát.

A félidő után is maradt a német dominancia, és a sok helyzetből az egyik be is ment. A mérkőzés egyik legjobbja, Julain Draxler a 63. percben talált a hálóba, feltéve a pontot az egész meccsen nyújtott teljesítményére. A hajrában pályára lépett a Ferencváros támadója, Stanislav Sesták is, de az eredmény nem változott, Németország 3-0-ra legyőzte Szlovákiát.

A világbajnoknak ennél könnyebb meccse nem valószínű, hogy lesz az idei Európa-bajnokságon, a következő körben ugyanis az Olaszország – Spanyolország mérkőzés győztesével találkozik majd.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Németország – Szlovákia 3–0 (2–0)
Lille, Pierre Mauroy Stadion, 44 312 néző. Vezette: Szymon Marciniak (Lengyelország)

Németország: Neuer – Kimmich, J. Boateng (Höwedes, 71.), Hummels, Hector – Kroos, S. Khedira (Schweinsteiger, 76.) – Th. Müller, Özil, Draxler (Podolski, 72.) – Mario Gomez
Szövetségi kapitány: Joachim Löw

Szlovákia: Kozácik – Pekarík, Skrtel, Durica, Gyömbér N. (Saláta, 84.) – Kucka, Hrosovsky, Skriniar, Hamsík, Weiss (Gregus, a szünetben) – Duris (Sesták, 64.)
Szövetségi kapitány: Ján Kozák

Gólszerző: J. Boateng (8. perc), Mario Gomez (43. perc), Draxler (63. perc)

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.