Foci Eb: Öngól döntött, Wales jutott tovább

Érdekes párosítást láthattunk a labdarúgó Európa-bajnokságon, ugyanis a Brexit után pár nappal két brit csapat mérkőzött meg egymással a nyolc közé jutásért, és Wales egy öngolnak köszönhetően 1-0-ra győzött Észak-Írország ellen..

 

Nem elég, hogy két brit ország találkozott, még a játékvezető (Atkinson) is angol volt, így egy tipikus Premier League-stílusú mérkőzést várhattunk a meccstől.

Az első negyvenöt perc azt hozta, amit várhattak a nézők. Hajtós, küzdelmes találkozót, ahol ráadásul nem látszott, hogy egy csoportelső játszik egy csoportharmadikkal, egyenlő felek mérték össze erejüket egymással. Sajnos ez gólokban nem mutatkozott meg, így 0-0-s állással mehettek szünetre a csapatok.

A második félidő sem hozott látványosabb játékot, továbbra is jó iramú, harcos meccsen két, becsülettel küzdő csapat feszült egymásnak. A 75. percben aztán Bale megiramodott a balszélen, majd beadta a labdát, amit a menteni igyekvő észak-ír Gareth McAuley a saját kapujába juttatott. Mivel több találat nem született a mérkőzésen, így ez az öngól döntötte el a továbbjutás sorsát.

A 1-0-s walesi győzelem azt jelenti, hogy a holnapi Magyarország – Belgium mérkőzés továbbjutója a legjobb nyolc között Wales válogatottjával mérkőzik majd meg az elődöntőbe jutásért.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, nyolcaddöntő
Wales – Észak-Írország 1–0 (0–0)
Párizs, Parc des Princes, 44 342 néző. Vezette: Martin Atkinson (Anglia)

Wales: Hennessey – Chester, A. Williams, Davies – Gunter, Allen, Ledley (J. Williams, 63.), Ramsey, N. Taylor – Vokes (Robson-Kanu, 55.), Bale
Szövetségi kapitány: Chris Coleman

Észak-Írország: McGovern – Hughes, McAuley (Magennis, 84.), Cathcart, J. Evans – Ward (Washington, 69.), S. Davis, Norwood (McGinn, 79.), C. Evans, Dallas – Lafferty
Szövetségi kapitány: Michael O’Neill

Gólszerző: McAuley (75. perc – öngól)

 

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.