Foci Eb: A belga henger átrobogott az íreken

A végső győzelemre is esélyesnek tartott Belgium 3-0-s győzelmet aratott az támadásban nem sokat mutató írekkel szemben. Ezzel az eredménnyel Olaszország biztosan csoportelső.

 

A labdarúgó Európa-bajnokság E-csoportjában Belgium mérte össze erejét Írországgal, és továbbjutási reményeinek életben tartásához mindenképpen pontot kellett szereznie.

Ahogyan várható volt, a meccs elejétől kezdve a belgák voltak aktívabbak támadásban, az írek a védekezésre helyezték a hangsúlyt. Az első játékrészben ez jól is ment nekik, a folyamatos belga akciók nem tudták feltörni a védelmet.

A második félidő elején azonban egyből sikerrel járt Belgium, a 48. percben Romelu Lukaku juttatta a kapuba a labdát. A bekapott gól kicsit megfogta az íreket, a belgák viszont tovább folytatták Randolph kapujának rohamozását, aminek eredményeként Axel Witsel a 61. percben fejjel duplázta meg az előnyt. A harmadik gólt szintén Lukaku szerezte, de a találat Eden Hazard érdeme, aki villámgyorsan vezette végig a labdát a jobbszélen, majd remekül adott középre az Everton csatárának, akinek már könnyű dolga volt.

Magabiztos győzelmével Belgium feljött a csoport második helyére, nem mellékesen csoportelsőséghez segítette Olaszországot.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, E csoport
Belgium – Írország 3–0 (0–0)
Bordeaux, Nouveau Stade de Bordeaux, 39 493 néző. Vezette: Cakir (Törökország)

Belgium: Courtois – Meunier, Alderweireld, Vermaelen, Vertonghen – Witsel, Dembélé (Nainggolan, 57.) – Carrasco Ferreira (Mertens, 64.), De Bruyne, Hazard – Lukaku (Benteke, 82.)
Szövetségi kapitány: Marc Wilmots

Írország: Randolph – Coleman, O'Shea, Clark, S. Ward – Hendrick, Whelan, J. McCarthy (McClean, 62.), R. Brady – Hoolahan (McGeady, 71.) – Long (Robbie Keane, 79.)
Szövetségi kapitány: Martin O'Neill

Gólszerző: Lukaku (48. perc, 70. perc), Witsel (61. perc)

 

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.