Foci Eb: Modric bombájával horvát siker

A labdarúgó Európa-bajnokság D-csoportjának küzdelmei is elkezdődtek, méghozzá egy török-horvát mérkőzéssel. A tipikusan háromesélyesnek kikiáltott meccset a Real Madrid sztárja, Luka Modric döntötte el bombagóljával.

 

Törökország számára nem volt jó előjel, hogy az eddigi összes nagy tornáján (legyen az Világbajnokság vagy Európa-bajnokság) elveszítette az első mérkőzését.

Az első játékrész kiegyenlített küzdelmet hozott, de már ekkor is a horvátok voltak aktívabbak támadásban. A török akciókból hiányzott az átütő erő, igazán nagy helyzetet nem tudtak kialakítani. A horvátok igen, de gólt nem ebből szereztek. Egy lepattanó lövés után Luka Modric nagyjából 25 méterről, váratlanul, kapásból lőtt nagy gólt, igaz, a török kapus, Volkan Babacan kissé bizonytalannak tűnt ennél a szituációnál.

A második félidőben nem sokat változott a játék képe. A törökök továbbra sem voltak igazán veszélyesek, inkább a horvátoknak voltak helyzeteik. Sőt, Srna szabadrúgásánál és Perisic fejesénél is a kapufa akadályozta csak meg déli szomszédjainkat az újabb gól megszerzésében. A mérkőzés krónikájához hozzátartozik, hogy a horvát Vedran Corluka fejbőre egy ütközésnél felrepedt, és a meccs során többször is kötést kellett cserélni a védő fején, akiről így elmondható, hogy vérét adta a győzelemért. Azért a győzelemért, ami megérdemelten lett a horvátoké, ugyanis végig kontrollálták a találkozót, agilisabban és jobban játszottak, mint ellenfelük.

 

Labdarúgó Európa-bajnokság, D csoport
Törökország – Horvátország 0–1 (0–1)
Párizs, Parc des Princes, 43 842 néző. Vezette: Eriksson (Svédország)

Törökország: Babacan – Gökhan Gönül, Mehmet Topal, Hakan Balta, Caner Erkin – Hakan Calhanoglu, Ozan Tufan, Selcuk Inan, Oguzhan Özyakup (Volkan Sen, a szünetben), Arda Turan (Burak Yilmaz, 65.) – Cenk Tosun (Emre Mor, 69.)
Szövetségi kapitány: Fatih Terim

Horvátország: Subasic – Srna, Corluka, Vida, Strinic – Badelj, Modric – Brozovic, Rakitic (Schildenfeld, 89.), Perisic (Kramaric, 86.) – Mandzukic (Pjaca, 93.)
Szövetségi kapitány: Ante Cacic

Gólszerző: Modric (41. perc)

 

Szoboszlai Dominik és Nagy Zsolt is betalált a Puskás Arénában rendezett felkészülési mérkőzésen, így a magyar labdarúgó válogatott két győzelemmel nyitotta a 2024-es évet.

Csökkenő forgalom mellett pluszban fejezte be e hetet a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A vezető részvények felemás eredménnyel zárták a kereskedést.