Futsal: Spanyolország ellen kezdjük az Eb-t

Kedden 21 órától Spanyolország ellen kezdi meg Eb-szereplését a magyar futsalválogatott Belgrádban. Két nappal később Ukrajna ellen lép pályára a magyar csapat, szintén 21 órától. Az M4 és a Eurosport mindkét mérkőzést élőben közvetíti a Belgrád Arénából.

A hétfői napot egy rövid városi sétával kezdte a válogatott, majd videoelemzés, hivatalos fotózás és egy esti edzés szerepelt a programban. A Belgrád Arénában tartott tréningen többek között az egy az egy elleni helyzeteket, a kapura lövéseket és a támadásbefejezéseket is gyakorolta a magyar együttes. A Spanyolország elleni mérkőzésen egy alapembert kell nélkülöznie a válogatottnak, Harnisch Ákos a románok elleni play-off mérkőzésen begyűjtött piros lapja következtében nem lehet ott a pályán, de csütörtökön az ukrán válogatott ellen már játszhat. A magyar válogatott célja továbbra is az ukránok elleni győzelem, de ez korántsem jelenti azt, hogy eleve feladjuk a keddi, spanyolok elleni összecsapást.

Trencsényi János az első mérkőzés kapcsán elmondta: a futsalban egyébként is kiemelten fontos védekezésnek még nagyobb szerepe lesz a világranglista-első Spanyolország ellen.

  • Az első mérkőzésünkön a tisztes helytállás a célunk, a világ egyik legerősebb együttesével kerülünk szembe. Spanyolország ellen nehéz lesz, hiszen előreláthatólag a védekezés is sok energiánkat fogja majd felemészteni. Próbálunk minél jobb eredményt elérni, de az igazi célunk a második találkozó megnyerése, hiszen a fő motivációnk a legjobb nyolc közé jutás - mondta a futsalválogatott csapatkapitánya az mlsz.hu-nak.

Sito Rivera, a mieink spanyol szövetségi kapitánya hozzátette, pályafutása során már többször is szembekerült honfitársaival, ezért nem érzi különlegesnek a keddi összecsapást.

  • A hazám válogatottja elleni első mérkőzésen még furcsán éreztem magam, de most már nem jelent gondot ez a feladat, mondhatjuk, hogy hozzászoktam a szituációhoz, hiszen több mint tízszer játszottam aktuális csapatommal Spanyolország ellen - kezdte Sito Rivera. - Nem lesz egyszerű a feladat, de próbáljuk a legtöbbet kihozni a mérkőzésből, ehhez fegyelmezetten kell védekeznünk, és az eredménytől függetlenül összpontosítanunk kell az utolsó pillanatig. Ahogy azt korábban is említettem, a fő célunk a második mérkőzésünkön az ukránok legyőzése. Eddig minden a terv szerint halad, csodálatos érzés volt megérkezni az Eb helyszínére, elégedett vagyok a játékosok hozzáállásával is - mondta Sito Rivera az mlsz.hu-nak.

(Forrás: www.mlsz.hu)

Szimbolikus kereskedésindító csengetéssel ünnepelte a közelmúltban részvényei tőzsdei bevezetését a Kermann IT Solutions Nyrt. A vállalat papírjaival a Budapesti Értéktőzsde Xtend kategóriában lehet kereskedni.