OPEV 2012

A ma napon kezdetét veszi a jubileumi, X. Országos Pénzügyi Esettanulmányi Verseny. A Széchenyi István Egyetem, és a Kautz Gyula Közgazdász Szakkollégium által szervezett három napos rendezvény keretein belül a magyarországi és a határon túli magyar egyetemek, főiskolák csapatai mérik össze tudásukat egy Magyarországon működő cég valós pénzügyi problémájának megoldásában. A verseny a Széchenyi István Egyetemen kerül megrendezésre.
A csapatok a probléma megoldása során fantázianevekkel indulnak, így a zsűri egészen az eredményhirdetésig nem tudja, hogy melyik megoldást melyik csapat nyújtotta be.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.