Lezuhant az Oberon mesterséges hold

Lezuhant az Oberon mesterséges hold november 21-én, hétfőn a Középső Peremvidéken. Az mesterséges égitest becsapódásának következtében súlyos károk keletkeztek Otoh Gunga városban, ahol nincs áram, nincs víz és nem elérhető az internet sem.

E miatt a váratlan esemény miatt ma este 18:00-kor katasztrófavédelmi gyakorlatot tartottak országszerte, azonban azóta bebizonyosodott, hogy az esemény nem érinti közvetlenül Magyarországot.

Összesen mintegy hatvan busz és teherautó feltöltéséhez elegendő üzemanyagot termel naponta az osztrák főváros első zöldhidrogén-üzeme. A hidrogén előállításához kizárólag megújuló energiát használó üzem április elején kezdte meg működését Bécs Simmering városrészében.

Magyarország második legnagyobb tava a kerékpárosok körében népszerű kirándulóhely. A két kerékpáros komp átadásával új attrakcióval, és könnyebben bejárható útvonallal bővül a Tisza-tó turizmusa.

A múlt heti rekord után visszafelé korrigált a Budapesti Értéktőzsde részvényindexe. A BUX gyengélkedéséből a Magyar Telekom kivételével a vezető részvények is kivették részüket.